Voor uw hond(en) moet het een feest zijn om bij ons hondenpension te komen. Dit gebeurt door middel van persoonlijke aandacht, spelen met soortgenoten en een goede dagindeling.
Wanneer uw hond gebracht wordt, krijgt deze eerst een half uur rust zodat de hond kan wennen aan de nieuwe situatie. Honden van één familie logeren natuurlijk samen in het hondenpension.
Onze verblijven
Voor de honden beschikken wij binnen over ruime verblijven. Honden slapen alleen of krijgen een maatje van vergelijkbare grootte. In ieder verblijf is er ruime gelegenheid voor uw hond om lekker te slapen of rusten. U bent uiteraard vrij uw eigen hondenmand of kussen mee te nemen.
De binnen verblijven in het kleine verblijf zijn voorzien van vloerverwarming. Daarnaast liggen er in dit verblijf vloerkleden. In het grotere verblijf hangen er in de winter warmtelampen boven de slaapkussens.
Buiten hebben wij een afgezet terrein met diverse speeltjes. Het buitenverblijf bestaat uit een deel verhard en deel gras.
Het welzijn van uw hond
Om ervoor te zorgen dat uw hond zich bij ons thuis voelt, geven we ze dagelijks veel persoonlijke aandacht. We controleren ze regelmatig op wondjes, klitten en meer, zodat we er zeker van kunnen zijn dat uw hond zich goed voelt. Ook ons voer draagt hieraan bij, want wij voeren onze gasten twee keer per dag kwaliteitsvoeding.
En wilt u liever dat uw hond zijn eigen voer krijgt, dan kunt u dit meenemen. Wij zorgen er dan voor dat uw hond het juiste voer op het juiste moment krijgt.
Uiteraard hebben de honden in ons hondenpension de hele dag de beschikking over vers drinkwater.
Risicovolle hondenrassen
Ons verblijf is niet geschikt voor de allerkleinste hondjes (teckel / boomer formaat).
Hondenrassen die hieronder worden genoemd, graag in overleg. Het gaat hierbij om alle van de Pitbull afkomstige rassen.
Hiermee bedoelen we:
- Amerikaanse Stafford
- Amerikaanse Bulldog
- Engelse Stafford
- Engelse Bulldog
- Engelse Bulterriër
- Boomer
- Bordeaux dog
- Bullmastiff
- Bullterrier
- Cane Corso
- Husky
- Jackrussel
- Tosa
- Teckels
- Dogo Canario
- Dogo Argentino
- Boerboel
En alle kruisingen hiervan.
Ongecastreerde reuen
We nemen in ons dierenpension geen honden aan die niet gecastreerd zijn. Voor de teven maakt het niet uit of deze wel of niet gesteriliseerd zijn.
Waarom voeren we deze maatregel in?
Rijgedrag
Onze huisvesting en verzorging van de honden is zoveel mogelijk in roedelvorm. Honden zijn sociale dieren die van nature graag met soortgenoten omgaan. We zien helaas bij de reuen die niet gecastreerd zijn vaak en veel rijgedrag op soortgenoten. Dit doen ze vanwege een hormonale behoefte om zich voort te planten. Voor de hond die bereden wordt is de vakantie hier dan niet echt gezellig.
Dominantie
Bij het samenstellen van een roedel is veiligheid erg belangrijk. We willen de kans op ruzies en vechtpartijen zoveel mogelijk verkleinen. Als er in een roedel meerdere ongecastreerde reuen zijn, geeft dat een verhoogde kans op strijd en ruzie. Hormonaal macho-gedrag en de baas willen spelen kan lijden tot een vechtpartij.
Markeergedrag
Hormonen zorgen er bij een reu voor dat hij graag zijn territorium wil afbakenen, door overal en vaak tegenaan te plassen. Buiten is dat geen probleem, maar binnen is dat op niet prettig omdat we graag schoon en hygiënisch willen werken.
Samengevat hanteren wij de volgende regels.
- Ongecastreerde reuen ouder dan 1 jaar nemen wij niet aan.
- Ongecastreerde reuen die jonger zijn dan 1 jaar mogen wel komen logeren, mits ze binnen een jaar gecastreerd worden.
- Alle teven zijn welkom. Zowel gesteriliseerde als niet gesteriliseerde teven.
Vaccinaties
Om de gezondheid van onze gasten zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, stellen wij de volgende inentingen verplicht:
De normale jaarlijkse enting
De cocktail-enting (parvo, hondenziekte, ziekte van Weil, HCC, para- influenza) Deze enting voor uw hond dient bij binnenkomst in ons dierenpension minimaal 2 weken oud te zijn. De enting mag maximaal een jaar oud zijn en mag tijdens het verblijf van uw hond niet verlopen. Hanteert uw dierenarts een ander (jaarlijks) vaccinatieschema, dan gaan wij daarmee akkoord. Ook accepteren wij een titerbepaling mits deze voldoende onderbouwd is door uw dierenarts.
De kennelhoest-enting (Bordetella)
Hoe oud de enting minimaal en maximaal mag zijn, hangt af van de gebruikte entstof. Een neusenting moet minimaal 2 weken oud zijn en mag maximaal een jaar oud zijn. Een enting met Pneumodog (onderhuidse vaccinatie) moet minimaal 2 weken oud zijn en mag maximaal een jaar oud zijn. Heeft uw hond deze vaccinatie nog nooit eerder gehad dan moet hij de eerste keer twee keer gevaccineerd worden om een goede basis immuniteit te krijgen. De enting tegen Bordetella wordt door uw dierenarts niet standaard gegeven. U zult hierom dus zelf moeten vragen! Onze voorkeur voor de kennelhoest-enting is de enting die via de neus wordt toegediend.
In het geval uw hond bij binnenkomst niet aan de bovenstaande eisen voldoet, zijn wij genoodzaakt om hem/haar de toegang tot ons pension te weigeren. Wij nemen voor onze logees geen enkel risico en wij kunnen het niet maken om uw hond zomaar tussen de andere (gevaccineerde) honden te plaatsen. Zorgt u er daarom voor dat uw hond voldoende ingeënt is!
Ontwormen/ontvlooien
Het is verplicht dat u uw hond ontwormd en ontvlooid bij ons brengt. Ontwormen doet u vier keer per jaar. Het anti-vlooienmiddel kunt u het beste een paar dagen voor de logeerperiode toedienen. Om te voorkomen dat uw hond vlooien meeneemt naar huis kunt u hem/haar het beste bij thuiskomst ook even preventief behandelen. Kies bij het kopen van deze middelen echt op kwaliteit en niet op de prijs. Laat u goed adviseren bij uw dierenarts of dierenwinkel.